Hae tästä blogista

torstai 22. maaliskuuta 2012

Freek End

Viikonloppuna tunturissa suoritettiin K2 – Freekend. Vapaalaskettelumoniottelu oli kyseessä. Ensin krossia, sitten randoa korttipakka taskussa ja lopuksi larstaina vapaalaskua Aittokurun jylhissä maisemissa.
Krossi laskettiin jossain sinisen rinteen ja streetin maisemissa – en ollut paikalla seuraamassa. 

Poker randonnee’en sen sijaan osallistuin itsekin. Homman ideana oli kerätä reittipisteiltä pokerikäsi, joka lopulta ratkaisisi randon voittajan. Startti tapahtui Tajukankaalta, josta saatiin ensimmäinen kortti. Seuraavan sai vetää Tsokassa, kolmannen Isokurun kodalla ja neljännen tuolihissin yläasemalla. Viimeinen kortti lyötiin kouraan Kallen terassilla. Kolme reitin nopeimmin suorittanutta saivat halutessaan vaihtaa kädestään kortteja, voittaja kolme, kakkonen kaksi ja kolmonen yhden. 

Päädyin vaihtamaan kädestäni vain yhden kortin. Veto oli väriin tai suoraan. Hankala käsi. Ainoa kortti, jolla olisi sellaisenaan ollut jotain käyttöä, oli hertta-ässä. Muut olivat ruutua. Upporikasta tai rutiköyhää pelasin. Ja mitään en saanut, tai sain risti kutosen ja siinä kusahti minun poker-rando. Sain kuitenkin valita runsauttaan notkuvasta palkintopöydästä randokisan nopeimpana Smithin IO gogglet. Niin synkällä peililinssillä kuin kuvitella saattaa. Ne tulivat tarpeeseen.

Lauantain vapaalaskuosiossa istuin tuomaristossa yhdessä kovien suomalaisten vapaahiihtäjien, Kimmo Oivon ja Antti Leukun rinnalla. Arvioimme kisaan osallistuneiden 13 kilpailijan kisasuoritukset pääosin välttäviksi. Kukkulan kuningas – kisojen tasoisia suorituksia ei nyt nähty, vaikka lumiolosuhteet kisamäessä olisivat antaneet mahdollisuudet vähintäänkin vastaaviin suorituksiin kuin vuosikymmen sitten. Jani Johansen hyödynsi ainoana kilpailijana Aittokurun pohjoispään ison kallion ja sen tarjoamat mahdollisuudet. Muutoin kaikki kilpailijat laskivat kurun rauhallisemmalta osalta.

Ehkäpä se ero freek endin ja Kukkulan kunkkujen välillä oli siinä, että aikoinaan suomalaisen vapaalaskun kerma kokoontui Pyhälle kisoihin. Tänä päivänä tuo kerma, samat kaverit pitkälti edelleen, kiertävät maailmaa pitääkseen sponsorinsa tyytyväisenä. Pyhälle pro-laskijoista oli saapunut ainoastaan Johansen, tuomaristossa istuneet Oivo ja Leuku sekä lumilautasarjaan osallistunut Antti Autti. Antti totesi kisan jälkeen, etteivät polvet tahdo enää kestää rikki lasketun, jäisen mäen röykkyytystä. Antilla varsinainen leipätyö jatkuu myöhemmin keväällä vielä Tamokissa, joten itsensä lasarettiin laskeminen Pyhällä ei sekään kannustanut riskin ottoon.

Muutoin viikonloppu meni taas perinteiseen malliin eri tunturin eri puolilla, eri välineillä harrastaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti