Hae tästä blogista

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Ensitesti NTN:llä

Laskin viikko sitten sunnuntaina ensimmäiset mäet NTN – telemarksiteellä. Hain vuokraamosta Atomicin jonku 95 mm keskeltä olevan NTN – siteisen suksen ja puoli numeroa liian isot Scarpan kengät. Set up ei ollut optimaalinen vallinneisiin olosuhteisiin; kovahko mäki, kova pohjoistuuli joka paikoin puhalsi rinteestä irtolumen pois ja aika paljon porukkaa.

Sain kuitenkin jonkinlaisen tuntuman NTN – siteeseen. Kengän kiinnitys siteeseen tulee eri tavalla kuin perinteisessä vaijerisiteessä. Systeemi tekee NTN:stä huomattavasti tukevamman laskea kuin vaijerisiteestä. Tukevuus vaikuttaa erityisesti takasuksen/sisäsuksen käyttöön. Takasuksi on huomattavasti vakaampi ja oikeastaan houkuttelee laskemaan enemmän takaa. Telemarkia laskiessahan takasuksi jää helposti vähän paineettomaksi. NTN tuntui olevan lääke siihen. Samalla minua aiemmin vaivanneet ongelmat luisukäännöksen laskussa vähenivät merkittävästi.

Nyt testaamallani paketilla, takasuksen lisääntyneen vakauden myötä, siirsin painoa enemmän takasukselle ja kas, se auttoi merkittävästi luisukäännökseen. Leikkaavana laskeminen lähestynee teknisesti alppikäännöstä ja se on varmaankin syynä, miksi lasken niin voimakkaasti edestä.

Muuta en tuon lyhyen testin perusteella osaa NTN:stä sanoa. paremmissa olosuhteissa olisin jaksanut laskea niillä vielä lisää ja sen myötä tuntemuksia siteestäkin olisi tullut enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti