Hae tästä blogista

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kauden parasta hiihtoa


Männä viikonloppu tarjosi kauden parasta hiihtoa pari pitkää päivää. Perjantaina harrastimme työpaikan kanssa virkistäytymistä ja sehän tarkoitti että ajoin tunturiin jo torstai-iltana. Pari tuntia telemarkkausta Jacksonissa ja muissa rinteen vierustoissa. Edellisen viikonlopun treenit olivat jalostuneet neljän päivän aikana mitä melkoiseksi telemark-taituruudeksi. NOT. Mutta sen verran kuitenkin että selvisin Jacksonin jykevän petäjikön kohtuu-sujuvasti alas.

Perjantaina ja lauantaina laskimme Aittokurua ja Saunakurua sekä Persettä. Ja oli mukavaa. Ystävääni Kimmoa matkien voisin sanoa että nuorruin ainakin kymmenen, ehkä jopa 15 vuotta. Droppailin kallioilta enemmän kuin varmaan aiemmin elämässäni yhteensä. Kelit olivat juuri otolliset siihen touhuun. Hypimme Aittokurun kiviltä. Hypimme Saunakurun kallioilta. Laskimme Tajulle.

Lauantain jyrräsimme Persettä. Jo noin viikon verran vallinnut kylmä pohjoisvirtaus on pitänyt huolen, ettei lämpötila ole noussut edes auringossa plussan yläpuolelle. Perseessäkin, joka sojottaa liki etelään, lumi pysyi kuivana ja suomalaisittain erinomaisena. Järkevällä reittivalinnalla Perseeseen tamppaaminen Saunakurun yli vein noin 40 sekuntia. Takaisin hissille pääsi kolmella luistelupotkulla. Luksusta!

Oli meillä mukana mainio videokuvaajakin. Paha vain, etteivät kuvaaja ja malli puhuneet ns. samaa kieltä. Ehkä vika kuitenkin oli mallissa, joka suoritti kaiken magicin puiden takana. Ohessa yksi kuppanen yritelmä.





Kiitokset erikoisen hyvistä laskuista Antti, Jaakko, Jun sekä Salla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti