Hae tästä blogista

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Back home

Jottei tämä menisi aivan valittamiseksi niin jotain positiivista sentään:


Gotama 11/12, 186 cm
Palasin takaisin Völkl-raideriksi. Joskus vuonna harava-ja-niittokone Gravessa, P1:lle laskettaessa vein ylärinteeseen jääneen suksen muutamia kymmeniä metrejä alempana kumpareikossa maanneelle keski-ikäiselle herralle. Laskin tuolloin Kneissl:lla ja kun saksalaiseksi osoittautunut herra huomasi että lasken samalla merkillä kuin hän, hän totesi kiitokseksi 'Ja, Kneissl fahfer ist ein Kneissl fahrer' tai jotain sellaista ja kiitti suksesta.


Reilun kauden mittainen seikkailuni K2-maailmassa on osoittautunut hieman hankalaksi. En ole missään vaiheessa päässyt kunnolla jyvälle 181 cm Sidestashista. Early rise-keula, suora kanta. Minusta tuntuu että se yhdistelmä ei toimi.

Early rise tekee sen ettei kärki lähde viemään käännöstä niin kuin haluaisin. Suora kanta jammaa kiinni lumeen eikä lähde luonnollisesti luisumaan uuteen käännökseen. Seurauksena se, ettei suksi meinaa kääntyä lainkaan. Ilman early risea suksen kärki lähtisi viemään käännöstä, nyt kärki vain puskee. Olen päätynyt siihen että nyky-mallin K2:ia pitää laskea reilusti back-seatilla että tuosta ongelmasta pääsee eroon. Erittäin paljon rinnepainotteisesti viimeisen vuosikymmenen laskeneena tuo ei tunnu enää samalla tavalla luontaiselta kuin suksen laskeminen keskeltä.

Voi olla myös niin että vm. 2009 Scarpan lötköhkö randokenkä ei enää riitä tuon kokoisen suksen laskemiseen kovalla alustalla. Semminkin kun olen laskenut rinnelaskut parin kauden ajan erittäin jäykillä kengillä.

Kokonaisuutena sukset tuntuvat pitkiltä ja kankeilta. Gotamat ovat 5 senttiä pidemmät kuin K2:t mutta tehokantti jää kanta rockerin myötä käytännössä lyhyemmäksi kuin Sidestasheissa. Luotan että se tuo siihen ketteryyttä, jota olen jäänyt K2:ssa kaipaamaan.

Koska talvi on jo näinkin pitkällä, en asenna Völkleihin vielä siteitä. Ensi viikon Norjan reissu menee siis vielä vanhoilla suksilla. Kesällä on aikaa pohtia, mitkä siteet Gotamiin niitataan kiinni; Dynafit (tod. näk.), Markerin randoside, normaali puikkaside, telemarkside vai kenties plate, joka mahdollistaa useampien siteiden käytön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti