Hae tästä blogista

keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Parhaita hommia loppiaisena



Olen edellisen kerran kirjoitellut laskujuttuja joskus joulukuun puolessa välissä. Nyt on sopiva aika luoda pikainen katsaus menneen parin kuukauden mäkihommiin. Mäkipäiviä on nytten kasassa 30. Tavoite oli että luku täytyy viimeistään vuodenvaihteessa mutta matkan varrelle tulleet pari muuttujaa siirsivät rajapyykin vasta loppiaiseen. Jouluviikon sää osoittautui kovin vaihtelevaksi ja se vähän verotti kertymää.

Olen laskenut paljon. Luulen että muutaman yli 35 nousun päivänkin jo. Mikään lukema ei sinänsä ole tavoitteena mutta se on vain niin mukavaa hommaa tuo laskeminen että sitä jaksaa hinkata. Hissiukot olivat jo pari viikkoa sitten suunnitelleet ottavansa minulta lipun pois, koska olen ainoastaan ylimääräisenä painona hississä ja lisään siten sähkön kulutusta.

Jonkin verran olen laskenut tellua, joulun välipäivinä muutaman päivän huttua mutta pääasiassa laskeminen on ollut rinneraaserointia. Uusilla suksilla, niistä lisää tuonnempana.

Jouluviikon sää tosiaankin vaihteli kammopakkasesta mukavaan pikkupakkaseen ja kauheaan myrskyyn. Hissi seisoi tuulen vuoksi parina päivänä. Ekana kävimme AP:n kanssa skinnaamassa ja laskemassa. Tuolihissiä ylös, lasku pohjoiseen ja sieltä pois. Topissa ollessamme ihmettelimme hieman, kuinka siellä oli niin pimeää. Kuulimme myöhemmin että joku pohjoisen muuntaja oli kärähtänyt ja katkaissut sähköt laajalta alueelta Pyhäjärven suunnasta. Samalla menivät sähköt tunturin topista. Siis myös xpressistä. Onneksi hissi oli tuulen vuoksi jo valmiiksi kiinni. Jälkimmäisenä kävimme treenaamassa reilejä perherinteessä. Joku sellainen 25 sentin korkeudessa ollut, halkaisijaltaan 30 sentin putki siinä oli ja sitä yritettiin hienosti luistella. Itsehän lisäsin hommaan haastetta olemalla telluilla liikenteessä. 


Loppiaisena laskin hieman, siis kauden ekat, pukkelit. Ohessa pari aivan mieletöntä videota aiheesta. Luusuan Tapio puhelimella kuvasi.






No ei vaan tuommoista. Täytyi laskea kameralle varovasti että ei lennä rännistä pihalle. Sit sunnuntaina se sähkökatko pysäytti xpressin. Hissi oli seis noin vartin. Valot FIS:iin ja Polariin tulivat muutamaa minuuttia aiemmin. Henkilökunta ehti jo ilmoittaa että hissi ajetaan apumoottoreilla tyhjäksi mutta sitä ei sitten koskaan ehditty tehdä. Satuin jumittamaan lähes topissa mutta kuitenkin sen verran katveessa että tuuli ei pahasti päässyt puistelemaan. Ei siinä kuitenkaan kovin pitkään olisi tarjennut istua. Vaikka kupu suojaakin, jalat roikkuvat tuulessa ja laskumonot jäähtyvät hyvin nopeasti. Tsokkaan kuumalle mehulle minä siitä hissistä päästyäni menin.

Tuleva viikonloppu menee Oulussa mutta sen jälkeen ei pitäisi olla mitään estettä olla joka viikonloppu mäessä aina vappuun saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti