Hae tästä blogista

torstai 28. kesäkuuta 2012

Lago di Garda

Tai oikeastaan Riva del Garda. Parin viikon lämpöinen startti kesälomaan, pohjoisessahan ei sähköisten sanomien perusteella paljon kesästä olekaan tietoa. Täällä on. Lienee turhaa kehua millään lämpötiloilla kun jokainen suunnilleen tietää, mitä kesäiset lämpötilat Alppien eteläpuolella ovat.

Startattiin Oulusta sunnuntaiaamuna klo 5:55 koneella. Lensimme Helsinkiin ja jatkoimme siitä Milanoon, jossa olimme jo joskus 10:30 loksua. Autovuokraamon kautta motarille ja kohti Bresciaa jossa poistuminen motarilta ja suunnaksi Riva. Tietysti me missattiin oikea ramppi mutta eipä tullut isoa mutkaa.

Majoitumme täällä, vielä la-aamuun saakka. Voin todella suositella jos kulku suuntautuu Rivaan. Hieman järven rannasta syrjässä, viinitarhojen keskellä, kuten kuvista näkyy. Lukitut pyörävarastot omille pyörille, lisäksi talo tarjoaa mummopyöriä vapaasti käyttöön. Ainoa pikku miinus on tuossa noin sadan metrin päässä oleva kirkko, jonka kellot alkavat moikaamaan aamulla klo 7. Se panee normi-ateistin mietteliääksi.

Emme ole täällä yksin. Viereisessä Torbolen kylässä asuvat Laihon perhe sekä Pinja ja Salla. Pyöräilyseuraa siis riittää. Pääosin minä ja Antti ajamme yhdessä ja Heljä, Tiina ja Salla yhdessä. Pyöräily on se perimmäinen syy tulla Gardan rantaan. Maastopyörällä ensiksi mäkeä ylös, sen jälkeen metsän siimekseen polulle joka tuo takaisin rantaan. Tietysti voi nousta myös maantiepyörän selkään mutta ehkä tuo maastopyöräilytarjonta on parempaa ja monipuolisempaa, reittejä löytyy joka makuun ja joka matkalle. Oikein mukavaa pyöräilyä siis.

Täältä löytyy erittäin tasokkaita pyörävuokraamoja, jotka vuokraavat niin eritasoisia maastopyöriä kuin maantiepyöriäkin. Omaa pyörää ei siis välttämättä tarvi ottaa mukaan. Yksi vuokraamotyöntekijä tosin sanoi, että tänä kesänä kaikki tuntuvat tajunneen että pyörän vuokraaminen on helpompaa kuin oman mukana kuskaaminen. Siksi erityisesti pienet runkokoot ovat kortilla. Vaikka ko. vuokraamossakin tarjontaa oli laajennettu merkittävästi viime kaudesta. Ja nyt on vielä per-season. Parin viikon päästä alkaa kunnon hässäkkä ja silloin saattavat pyörät loppua. Siis, kun varaa vuokrapyörän etukäteen, todennäköisesti saa hyväkuntoisen pelin alleen.

Tänä iltana ITA-GER puolivälierä. Ja Gardan alue elää saksalaisturistien euroilla. Tunnelta siis tiivistyy kun peli lähestyy.

Täältä tähän nyt. Myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti